Soms ervaar je problemen die jou zowel psychisch als sociaal belemmeren. Het belemmert je in je omgang met mensen (sociale problemen) en je hebt moeite met het ordenen van je eigen gevoelens en gedachtes (psychische problemen). Enkele voorbeelden van dit soort problemen zijn: angst, fobieën, depressie, onzekerheid, eenzaamheid, stress en het gebrek aan zelfvertrouwen.

Wanneer je deze problemen negeert, of niet (h)erkent, dan kunnen deze ook tot uiting komen in de vorm van lichamelijke klachten. Denk hierbij aan hoofd- en rugpijn en vermoeidheid, zonder dat daarvoor een medische verklaring is. Je bent uit balans.

Psychosociale therapie helpt jou stap voor stap bij het in kaart brengen van jouw praktische- en emotionele problemen. Waar zitten de knelpunten en hoe kunnen deze opgelost worden? Het biedt je handvatten om jouw problemen niet langer je leven te laten regeren. Dat betekent niet altijd dat alle problemen ook daadwerkelijk opgelost worden. In sommige gevallen is acceptatie van de situatie, of het loslaten ervan, ook een manier om verder te kunnen gaan met je leven.

Het uitgangspunt van de therapie is om je lichaam en geest weer in balans te krijgen, om zo beter te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Deze therapievorm is ook uitermate geschikt voor het behandelen van relatieproblemen, trauma’s en rouwverwerking.

accent-enschede